Cseri Pincészet

Rajnai rizling masterclass - Szenvedélyünk a rajnai rizling


Rajnai rizling sorozatunk bemutatása, régi évjáratokkal kiegészítve. 

Mi teszi olyan különlegessé a rajnai rizlingeket? Miként befolyásolják a kész tételeket a technológiai eltérések és a szüreti időpontok? Rajnai rizling masterclass-ra invitálunk benneteket, ahol ezekre a kérdésekre is választ kaphattok!

Az esemény nemcsak szakértőknek rejteget izgalmakat, hanem azok számára is, akik most fedezik fel a borok világát!

Az est során bemutatjuk rajnai sorozatunkat, régebbi évjáratokkal kiegészítve és bevezetünk benneteket is a rizlingkészítés rejtelmeibe. A páratlan tételek mellé a finom falatokról pedig ezúttal is a Tarkarétsmoker gondoskodik majd. A borkóstolót Cseri Norbert és Cseri Barnabás tartja. Felváltva mesélnek a borászatnál készülő rajnai rizlingekről. A tervből, hogy tíz különböző rizling készüljön a borászatnál, eddig nyolc valósult meg: rómaisorszámmal jelölve: I., II., IV., V., VI., VII., VIII., X. sorszámúak. 

I. Primus 2023

II. Secundus 2023

IV. Quartus 2022

V. Quintus 2021

VI. Sextus 2021

VII. Septimus 2020

VIII. Octavus 2020

X. Decimus 2017

Ezek mindegyikéből megkóstoljuk az aktuális évjáratot, s az érlelésre érdemes tételekből régebbi évjáratokat is bontunk. Egészen 2013-ig nyúlunk vissza!

Vendégváró falatkák: Házi ricottával töltött érlelt, füstölt bio bivalysonka-szalagok sajtos ropogóssal.

A szünetben: BBQ  bio bivalyszegy  fehérboros körte chutney-val, marinált lilahagymával és hagymás burgonyával. Házi BBQ szószokkal és házi coleslaw (káposzta) salátával.

Sofőrjegy: kézműves szörp és must, s egy palack bor elvitelre: 19.500.-Ft./fő

A finom falatokról ezúttal is a Tarkarétsmoker gondoskodik, ismerd meg őket is:

Tarkarét Bivalyfarm

Tarkarétsmoker

Hol és mikor?

  • 2024.03.09 17:00 - 21:00
  • 9082 Nyúl, Panoráma utca 7
  • Cseri Pincészet
  • +36 30 421 7415
  • sales@cseripinceszet.hu