Rajnai rizling masterclass - Szenvedélyünk a rajnai rizling
Rajnai rizling sorozatunk bemutatása, régi évjáratokkal kiegészítve.
Mi teszi olyan különlegessé a rajnai rizlingeket? Miként befolyásolják a kész tételeket a technológiai eltérések és a szüreti időpontok? Rajnai rizling masterclass-ra invitálunk benneteket, ahol ezekre a kérdésekre is választ kaphattok!
Az esemény nemcsak szakértőknek rejteget izgalmakat, hanem azok számára is, akik most fedezik fel a borok világát!
Az est során bemutatjuk rajnai sorozatunkat, régebbi évjáratokkal kiegészítve és bevezetünk benneteket is a rizlingkészítés rejtelmeibe. A páratlan tételek mellé a finom falatokról pedig ezúttal is a Tarkarétsmoker gondoskodik majd. A borkóstolót Cseri Norbert és Cseri Barnabás tartja. Felváltva mesélnek a borászatnál készülő rajnai rizlingekről. A tervből, hogy tíz különböző rizling készüljön a borászatnál, eddig nyolc valósult meg: rómaisorszámmal jelölve: I., II., IV., V., VI., VII., VIII., X. sorszámúak.
I. Primus 2023
II. Secundus 2023
IV. Quartus 2022
V. Quintus 2021
VI. Sextus 2021
VII. Septimus 2020
VIII. Octavus 2020
X. Decimus 2017
Ezek mindegyikéből megkóstoljuk az aktuális évjáratot, s az érlelésre érdemes tételekből régebbi évjáratokat is bontunk. Egészen 2013-ig nyúlunk vissza!
Vendégváró falatkák: Házi ricottával töltött érlelt, füstölt bio bivalysonka-szalagok sajtos ropogóssal.
A szünetben: BBQ bio bivalyszegy fehérboros körte chutney-val, marinált lilahagymával és hagymás burgonyával. Házi BBQ szószokkal és házi coleslaw (káposzta) salátával.
Sofőrjegy: kézműves szörp és must, s egy palack bor elvitelre: 19.500.-Ft./fő
A finom falatokról ezúttal is a Tarkarétsmoker gondoskodik, ismerd meg őket is:
Hol és mikor?
- 2024.03.09 17:00 - 21:00
-
9082 Nyúl, Panoráma utca 7
- Cseri Pincészet
- +36 30 421 7415
- sales@cseripinceszet.hu